MantisBT

View Issue Details Jump to Notes ] Issue History ] Print ]
IDProjectCategoryView StatusDate SubmittedLast Update
0000261WebSolarLog[All Projects] Generalpublic2014-04-27 17:412014-08-11 15:56
ReporterMatteoL 
Assigned Tomdiphoorn 
PriorityhighSeverityblockReproducibilityalways
StatusresolvedResolutionwon't fix 
PlatformRaspberry - PowerOne AuroraOSRaspberryPiOS Version
Product Version 
Target VersionFixed in Version 
Summary0000261: I don’t see date on websolarlog
DescriptionI am writing to ask for your help to solve a problem.
I have a 3 KWp photovoltaic plant connected to the inverter PowerOne 3.0. The inverter is connected to RaspberryPi through a converter with USB-RS485.
I followed the instructions on the site http://www.websolarlog.com/index.php/installation-manual-for-websolarlog/ [^] for the installation of websolarlog on RaspberryPi but I don’t see date on websolarlog.
Maybe I did not set some parameters on websolarlog admin. I show you the data that I inserted
Thanks Matteo
Additional InformationWSL: Configuration
Inverter: PowerOne
Name: PowerOne
Description: 3 KWp
Show livedata@frontend: Yes
Show history@graph:: Yes
initial kWh: 0
expected kWh: 4121
plant power:
heading:
correction factor: 0.987
Device Api: Aurora
Device Type: Production
(RS485/IP) address: 2
Log comm: Yes
Synchronize time: Yes
PVOutput Enabled: Yes
PVOutput Api key: Yes
PVOutput System id: Yes

Webpage:
title: Matteo
subtitle: Fotovoltaico
url: 192.168.1.3:9080
Communication:
port: /dev/ttyUSB0
options: -Y3 -l3 -M3
debug: Yes

WSL : Configuration We have runned some tests to check your installation
Which extensions are loaded/installed? •curl: Loaded
•sqlite: -NOT- loaded
•sqlite3: Loaded
•json: Loaded
•calendar: Loaded
•mcrypt: Loaded
mcrypt_module_open function exists passed
 Encrypting test passed
SQLlite version: 3.7.13
TagsNo tags attached.
Attached Filespdf file icon websolarlog picture.pdf [^] (218,904 bytes) 2014-04-27 17:44
jpg file icon wsl-comm.JPG [^] (55,695 bytes) 2014-04-27 21:30


jpg file icon wsl-devices.JPG [^] (74,858 bytes) 2014-04-27 21:30

- Relationships

-  Notes
(0000435)
wimlem (reporter)
2014-04-27 21:29

first of all, update to the latest WSL trunk. Did you install the http://www.curtronics.com/Solar/AuroraData.html [^] software?

logon to wsl and go to the communication page. Fill in the correct parameters as shown in my attachment. After that create the device with the aurora option.
(0000436)
MatteoL (reporter)
2014-04-28 18:28

I’ installed the http://www.curtronics.com/Solar/AuroraData.html [^] software but when I write the command (# aurora –a 2 –e /dev/ttyUSB0) I get the error(aurora: ERROR: Received bad return code (-1 0)). I show you the data that I inserted (pictures)
What mistake do I?
Do I install the drivers for the converter (USB-RS485)?

Thanks
Matteo
(0000440)
wimlem (reporter)
2014-05-16 09:31

this is solved and can be closed. WSL was installed but the security was a mess in/on the folder.
(0000465)
mdiphoorn (administrator)
2014-08-11 15:55

@Wimlem thanks for helping out. These kind of questions should be asked in the forum and not here.

- Issue History
Date Modified Username Field Change
2014-04-27 17:41 MatteoL New Issue
2014-04-27 17:44 MatteoL File Added: websolarlog picture.pdf
2014-04-27 21:29 wimlem Note Added: 0000435
2014-04-27 21:30 wimlem File Added: wsl-comm.JPG
2014-04-27 21:30 wimlem File Added: wsl-devices.JPG
2014-04-28 18:28 MatteoL Note Added: 0000436
2014-05-16 09:31 wimlem Note Added: 0000440
2014-08-11 15:55 mdiphoorn Note Added: 0000465
2014-08-11 15:56 mdiphoorn Status new => resolved
2014-08-11 15:56 mdiphoorn Resolution open => won't fix
2014-08-11 15:56 mdiphoorn Assigned To => mdiphoorn


Copyright © 2000 - 2019 MantisBT Team
Powered by Mantis Bugtracker