MantisBT

View Issue Details Jump to Notes ] Issue History ] Print ]
IDProjectCategoryView StatusDate SubmittedLast Update
0000242WebSolarLogFrontendpublic2014-03-24 22:592014-03-27 08:47
Reporterufavari 
Assigned Tomfrijmann 
PrioritynormalSeveritytweakReproducibilityalways
StatusclosedResolutionfixed 
PlatformCubieboard2 Arm - PowerOneOSUbuntuOS VersionLinaro 10.08
Product Version 
Target VersionFixed in VersionRelease 1.0.0 
Summary0000242: Avg power on dashboard graph work bad
DescriptionI have an Aurora PowerOne PVI-12.5
In my websolarlog graph, avg power jump from 0 to maximum.
In my case if inverter produced 1kW of energy I have 12000W of value else I have 0
I attach an screenshot.
TagsNo tags attached.
Attached Filespng file icon wslavg.png [^] (391,334 bytes) 2014-03-24 22:59

- Relationships

-  Notes
(0000400)
mfrijmann (administrator)
2014-03-25 07:51

Could you post some results of the aurora command with the following parameters;
aurora -a 2 /dev/ttyUSB0 -Y5 -l3 -M3 -c -T -d0 -e

This should give the following result;
======================================================

20140325-07:48:25 319.989014 0.375410 120.126945 352.562866 0.662203 233.468262 224.334747 1.381774 325.384888 50.000999 92.021858 18.509583 17.367834 0.200 33.846 0.000 309.644 548.948 3267.736 3267.648 OK

=====================================================

I Thing the problem is a inverter/aurora problem where its reporting only kWh's and not Wh's. Please check the last 2 values in de string (in my case 3267.736 and 3267.648). If these values are rounded to whole kWh's, then your inverter reports only an kWh counter.
(0000407)
ufavari (reporter)
2014-03-25 15:10

For my inverter, value seems in kWh only.


20140325-14:17:07 488.036865 2.106628 1028.112305 487.976196 2.379456 1161.117676 233.482819 2.791092 2201.600342 49.988003 100.565048 22.998108 25.452454 32.100 32.100 0.000 181.900 1120.800 10387.000 10387.000 OK
(0000408)
mfrijmann (administrator)
2014-03-25 15:15

ok... we can't fix this...

Are you running the most recent version of Aurora?
http://www.curtronics.com/Solar/AuroraData.html [^]

Else you could contact Curt Blank (developer of Aurora) to see if its a bug in aurora of standard behavior of your "over sized" inverter :D

Solar[dot]Home[replace with(at)]curtronics[dot]com
(0000410)
ufavari (reporter)
2014-03-25 16:26

I have 1.8.6 of Aurora.

I think it is inverter's firmware issue, other values ​​are expressed in steps of 100W for example:
Daily Energy = 38,400 kWh

Can I remove the avg line from admin section?

Thank You for your work
(0000420)
mfrijmann (administrator)
2014-03-27 08:47

Oke, i close this one because we can't fix it.
If you have new information, please let us know in this ticket and we will re-open it.

- Issue History
Date Modified Username Field Change
2014-03-24 22:59 ufavari New Issue
2014-03-24 22:59 ufavari File Added: wslavg.png
2014-03-25 07:51 mfrijmann Note Added: 0000400
2014-03-25 15:10 ufavari Note Added: 0000407
2014-03-25 15:15 mfrijmann Note Added: 0000408
2014-03-25 16:26 ufavari Note Added: 0000410
2014-03-27 08:47 mfrijmann Note Added: 0000420
2014-03-27 08:47 mfrijmann Status new => closed
2014-03-27 08:47 mfrijmann Assigned To => mfrijmann
2014-03-27 08:47 mfrijmann Resolution open => fixed
2014-03-27 08:47 mfrijmann Fixed in Version => Release 1.0.0


Copyright © 2000 - 2019 MantisBT Team
Powered by Mantis Bugtracker